25 Ağustos 2011 Perşembe

Çömlek Kebabı


epeyyce sarmısak diş diş soyulup konuyor. bazıları üşenip kabuklu koyup yerken çıkartıyorlarmış. temizlenmişi makbul. yapana zahmet :)
ölçülü  yapmıyorum. arzuya , bütçeye göre et konur tabi kişi sayısı da bakılarak.. sulu yemeklerde acı  beni rahatsız ettiğinden koyamıyorum sonradan sadece ete karabiber pul biber ilave ediyorum. problem yoksa yemeği yaparken ilave edilir.
Malzemeler:  arpacık soğan, sarmısak, et, salça, su, tuz, kekik, yağ
et tercihinize göre hangisini istrseniz. Kuşbaşı şeklinde olacak. önce eti biraz karıştırıp sonra diğer malzemeleri de tencereye koyup pişiriliyor.
Adı çömlek ama çömleksiz de nefis oluyor.
benim canım tas kebabı çekti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder