8 Ekim 2011 Cumartesi

İncir meyvesinin faydaları


İncirin faydaları

İncirin faydası saymakla bitmez. Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir ve magnezyumun yüzde 30′u, fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5′i ve B2 vitamininin yüzde 4′ü alınmış olur.
- İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
- Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı …

Damar tıkanıklığına karşı sultan meyvesi

Özellikle eski zamanlarda insanlar için çok önemli bir besin olan incirin, aslında uzun bir hikâyesi var. Üretimin simgesi haline gelen incir ağaçları, Romalılar döneminde tanrılara adanır, Mısır uygarlıklarında ise bereket sembolü olarak kabul edilirdi. Bu nedenle, mitolojik hikâyelerde bile incirin ayrı bir yeri vardır. Sonraları ise sadece sultanlara ikram edilecek kadar önemli bir meyve haline geldi.
İncir nelere iyi gelir?
Damar tıkanıklıklarını giderir, karaciğeri kuvvetlendirir, dalak şişkinliğine ve nefes darlığına iyi gelir. Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında yararlıdır. Vitamin eksikliğinin neden olduğu hastalıklara ve kansızlığa faydalıdır. Bronşit, öksürük ve göğüs ağrılarına birebirdir, …

Ahmet Maranki Kabızlık için kuru incir kürü

Ahmet Maranki Kabızlık için kuru incir kürü Prof. Dr. Ahmet Maranki kabızlık için kuru incir kürünü öneriyor.
5 adet kuru inciri iyice yıkadıktan sonra, 1 bardak sıcak suyun içine koyarak 1-2 saat bekletin. Akşam yatmadan önce incirleri yedikten sonra üzerine de suyunu için.
Bu kür 3-4 hafta uygulandığında kabızlık için faydalıdır. İncir, mide ve bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmalarını sağlar.
Uyarı : Bu kürün şeker hastaları tarafından uygulanması uygun değildir.

İncirin faydaları

İncirin faydaları Yaş incir kurutulduğunda bünyesindeki kalsiyum 4.6 kat artar
İncir enerji verir
Vitamin ve mineral içeriğinden zengin bir gıdadır.
İncir bağırsaklardan toksik maddelerin temizlenmesi ve kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi için faydalıdır.
Bağırsak iltihabı olanların çok incir yemesi gerekir.
Kurutulmuş incir çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.
İncir cevizle birlikte yenildiğinde hem vücudunu zehirlerden korur, hem de bronşite …

Bu Meyvenin Faydaları Saymakla Bitmez

Allah (c.c) doğada yarattığı hiç bir şeyi sebepsiz yaratmamıştır. İşte sadece biri…
İncirin faydası saymakla bitmez. Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir ve magnezyumun yüzde 30′u, fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5′i ve B2 vitamininin yüzde 4′ü alınmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder