Levrek tava da nasıl oluru anlateceğizz... Efendiim tavayı alırız levreği içine koyarız işte size tava da levrek:))))))))
Bir de fırında levrek var o da:)) levreği fırına koyduğun da olur:)
o kadar cavcavlamaya ne gerek var. Yada aşçı olmasan da fikir üret. İllah ünlü ünsüz yemek yapanları dinlemeler ki onlardan daha üstün yapılabilinen yemekleri olan kişiler varken. Annem de bir çok yemeği şahane yaparken yeni fikirlere açık değildir. şöyle yapalım . a olur mu? duymadım. İllah bir kaç yapandan ya da televizyondan duyacak... Ve o düşündüğümüzü yapanda olmuştur muhtemelen. Yemek bu zevke göre ne katarsan olur. Kabağı pek sevmem patlıcanıda. geçenlerde kabakla patlıcanı deneyelim dedim . Kabak ve patlıcan beraber güzeldi.
Levreğin yanına patates yakışır yemek fıstığı yakışır. canınız ne isterse salatalar
buradan izlemek nasıl oluyor keşfettim de blogları görmek zor nasıl bilemiyorum. Kendi kendime yazmak dejars güzel... ama kitlelere ulaşmak, zengin blog içerik bumerang reklamalarını almak için geerkli.. Bumerang reklamlarını almak isterim. Reklamlar daha ne kadar sürer bilemiyorumm...
3 Kasım 2011 Perşembe
Dokunmadan aşık olmak
"Hiç dokunmadığın birine aşık olabiliyorsan, sen aşkı yaşamayı hakediyorsun arkadaşım"
Bence de . Bazıları ise böylesi sevmeye piskopatlık diyorlar!
Bence de . Bazıları ise böylesi sevmeye piskopatlık diyorlar!
Etiketler:
aşık olmak,
dokunmadan,
sevmek
Hiç yorum yok:
Bir kadının alnı dudaklarından daha değerlidir.
Bir kadının alnı dudaklarından daha değerlidir.Sonuçta dudaklarından dökülecek olan 'seni seviyorum' sözü Önceden alnına yazılmıştır. Özdemir Asaf
Evet... Çok güzel bir anlatım..
Evet... Çok güzel bir anlatım..
Etiketler:
alnı,
daha,
değerlidir,
dudaklarından,
Kadının,
Özdemir Asaf
Hiç yorum yok:
2 Kasım 2011 Çarşamba
Lahana Sarması

Şöyle güzel bir lahana sarmasını canım nasıl da çekti. Sarma için lahana farklı oluyor ona göre satın alınır. Lahana yıkanır ve 5 dakika kadar haşlanır. Sardıktan sonra da pişeceği için çok fazla haşlamamalı iç malzemesi bildiğimiz sarma, dolmada kilerdir. domates rendeli kekikli de güzel oluyor, arzu ve o günkü duygularımıza, durumumuza, misafirlere bağlı olarak bağaratları seçeriz. Çok leziz oluyor denemeli..
Etiketler:
lahana,
sarması
Hiç yorum yok:
Susadım
Susadım
Üç tane elma soydular,üç tane portakal
Nafile
Bir bardak suyun yerini tutmadı
Acıktım
Kuş sütü,kuru üzüm getirdiler
Nafile
Bir çimdik somunun yerini tutmadı
Seni düşündüm sevgilim şükrederek
Su gibi aziz olasın her daim
Ekmek gibi mübarek
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Üç tane elma soydular,üç tane portakal
Nafile
Bir bardak suyun yerini tutmadı
Acıktım
Kuş sütü,kuru üzüm getirdiler
Nafile
Bir çimdik somunun yerini tutmadı
Seni düşündüm sevgilim şükrederek
Su gibi aziz olasın her daim
Ekmek gibi mübarek
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Etiketler:
Bedri Rahmi Eyüboğlu,
susadım
Hiç yorum yok:
1 Kasım 2011 Salı
31 Ekim 2011 Pazartesi
olsa Ne alâ...
Şu an kırmızı bir arabam olsa atlasam tek başıma sakin bir yere gitsem ne iyi olur du. Ama nolur bari 2-4 gün düzenbaz insanların olmadığı yer olsun. Kadın gözüyle bakmayanlar, dolandırmak için fırsat aramayan, kavga çekişmenin olmadığı sapkınlığın olmadığı, yerde nefes alsam. hatta iyi insanlarda olmasın. İnsanlardan uzak doğa ile kafa dinleyebilsem. Sadece garson olsun siparişlerimi getirsin. Temiz konforlu doğanın olduğu yer kafamı dinlendirsem.
Bir iki kişi olsun ama insan olsun. Kimsin nesin ne fayda alabilirimlerin olmadığı sadece ve sadece insansın insan diye verilen güzel içten selam olsa. Salepini yudumlarken güzel doğadan bahsedilse. Film sinema konuları da olmasın. Bilgisayar 1-2 günde 1-2 kez belki... telefonlar olmasın. Oh ne güzel . Hayali de dinlendirdi . Arabam olamaz İstanbul trafiğinde vahşi insanlarla boğuşmam zor. Ama sakin zaman da yada az arabaların olduğu işıklı yolda tek başıma sakin güzel yolculuk yapsam temiz havanın solunması ve sesi olsun .birazda klasik müzik. Sesle müzikte dinlemeyeyim. termosta çayım ve istediğim yerdeyim.. Ne alâ... Ruhumu, beynimi, bedenimi dinlendirmek için çok güzel olurdu ara sıra böyle. Ki dostlarlada gidilen yerler olduğundada. Ama şimdi ruhumdan taşan beynimden taşan yığıntı olmuşları atmak bir nebze bir nebze az bir kaç nebze için isterdim... işleri, insanları,olsaları, olmasaları, keşkeleri düşünmeksizin geçirilen bir kaç gün...
24 Ekim 2011 Pazartesi
Yeni yıl sevinci
Yeni Yıla girmeye bir kaç gün kalan günleri severim. Günler aynı devam eder yıl alırsın bilirim. Adı yeni diye mi hayır. Yürekteki sevgi umudundan. Yeni yıla yakın bu günlerde havanın o soğuğunu mutlu heyacanlı koşuşturmacada severim. Küçükte olsa hediyeler almak hoşuma gider. Birbirine iyi dileklerde bulunmak sevinç verir.
Fotoğraf hoşuma gitti pek de sevimli yeni yıl için erken ama şimdiden de kutlayayım madem fotoğrafta iyi seneler dilekleri var. Yeni güzelliklere ve eskitilmeyen güzelliklere sağlık huzur bereket aile ile varılmasını dilerim:)
Etiketler:
huzur,
kardan adam,
yeni yıl
Hiç yorum yok:
seni
Bir şiir olsan okunurdun mısraların en güzelinden
Bir deniz olsan anlatılırdın mavinin güellikleriyle
Bir ağaç olsan baharda dallarında en güzelinden çiçek açmış anlatılırdın
Gözlerim de, heyecanım da, koşuşturmalarım da bunlardan fazlası var
Neler neler var. İşte seni bu kadar seviyorum
nuran becerikli
Bir deniz olsan anlatılırdın mavinin güellikleriyle
Bir ağaç olsan baharda dallarında en güzelinden çiçek açmış anlatılırdın
Gözlerim de, heyecanım da, koşuşturmalarım da bunlardan fazlası var
Neler neler var. İşte seni bu kadar seviyorum
nuran becerikli
Etiketler:
seni
Hiç yorum yok:
Sana Yaşayamadıklarımı Anlatacağım Var mısın?
Yaşayamadıklarım... Sana yaşayamadıklarımı anlatacağım. Yaşadıklarını anlatmak kolaydır. Bazende zordur eğer zorlukları yaşamışsan . Sıcağı sıcağına anlatamazsanda uzun yıllar geçsede anlatırsın bir gün sadece bir kişiye olsa da...
ya yaşayamadıklarını anlatan var mıdır? çok az kişi vardır. Hayallerini anlatırlar. ama yaşayamadıklarını? çocukluğu vardır, ilk gençlik yılları vardır, orta yaşlılığı vardır. gençlik yıları yok gibi. atlanmış o yıllar... Yaşayamadıklarını anlatmak zordur. Dinlemek istyen de pek yoktur. yaşa yada yaşama sahte mutlulukları sever insanlarımız bu yüzden anlatır çoğu öylesini. Yada trajediye vurulmuş sözlerle anlatılanlar sevilir... güzel bir sesle anlatım da sevilir. sevilir deği lmi ? yoksa buda mı yok oldu... Bağırmıyorsan yani trajediye vurmamışsan, uslup seste yoksa dinleyen pek yoktur... Hele ki duyan!
ya yaşayamadıklarını anlatan var mıdır? çok az kişi vardır. Hayallerini anlatırlar. ama yaşayamadıklarını? çocukluğu vardır, ilk gençlik yılları vardır, orta yaşlılığı vardır. gençlik yıları yok gibi. atlanmış o yıllar... Yaşayamadıklarını anlatmak zordur. Dinlemek istyen de pek yoktur. yaşa yada yaşama sahte mutlulukları sever insanlarımız bu yüzden anlatır çoğu öylesini. Yada trajediye vurulmuş sözlerle anlatılanlar sevilir... güzel bir sesle anlatım da sevilir. sevilir deği lmi ? yoksa buda mı yok oldu... Bağırmıyorsan yani trajediye vurmamışsan, uslup seste yoksa dinleyen pek yoktur... Hele ki duyan!
Etiketler:
anlatacağım
Hiç yorum yok:
23 Ekim 2011 Pazar
21 Ekim 2011 Cuma
19 Ekim 2011 Çarşamba
10 Ekim 2011 Pazartesi
Muz meyvesinin faydaları
Barsak rahatsızlıkları ve sinir zafiyeti için çok faydalıdır.
Muzda insana lâzım olan maddelerin hemen hemen hepsi vardır. Bu sebeple çocuk, ihtiyar, hasta, sağlam herkese çok faydalıdır bir meyvedir.Çocuklarda kemiklerin gelişmesini sağlar. Yalnız muzda kalsiyum maddesi biraz noksandır, çocuklar ve büyükler muzu süt veya sütlü gıdalarla birlikte yerlerse daha iyi olur. Sütle birlikte yenilen muz Vücuda bol demir, kalsiyum ve vitamin verir. Zira muz demirce, süt ise kalsiyumca zengindir. Bu iki gıda: Çocukların kanlanmasını, vyücutlarının gelişemsini hastaların ise kendilerini toplamasını sağlar. Süt bulunamazsa, muz hiç olmazsa ekmekle birlikte yenmelidir.
Muz bol vitaminleri ile sinir zafiyetini, sinir ve beyin yorgunluğunu giderir. Bedenen ve bilhassa zihnen çalışanlara muz çok faydalıdır.Sinir rahatsızlığı olanalar: Hergün iki yemek arası saatlerde (10 veya 15 de) iyi olgunlaşmış 1 muz ezilmeli ve iki yemek kaşığı bal ve 1 kaşık taze krema karıştırıp sade veya ekmekle yemeli 8-10 gün buna devam etmelidir.Muz taneni, nişastası ve diğer maddeleri ile barsak rahatsızlığını giderir. Yalnız sellülozu olmadığı için peklik çekenler muzu yalnız yememeli, portakal veya armut gibi barsaklara yumuşaklık veren meyve veya sebze yemekleri arkasından yenmelidir.
Muz mafsal ve böbrek hastalarına çok faydalıdır.
Muz ile karın doyurulursa hazım bozukluğu olur. Muz'un gıda değeri patates'ten üstündür. Yalnız bol nişastalı olduğu için ağızda tükrükle karıştırışıp yutmalı, aksi halde midede ekşime ve barsakta gaz yapar. Şeker hastalarına pek tavsiye edilmez.
Etiketler:
demir,
muz,
sinir sistemi,
vitamin
Hiç yorum yok:
Üzümün Faydaları saymakla bitmiyor!

Yeşil üzüm görüntüsü gözümün önüne geliyor ve google de faydalarına bak diye içimden bir şey dürtüyor iki gündür ve az önce baktım. Çok şaşırdım saymakla bitmeyen faydaları ve çeşit üzüm var . Siyah(mor) üzümün faydalarını biliyorum ve çekirdeğinin özellikle çok faydalı olduğunu öğrendiğimden biri yerim. Fakat gel gelelim meyveyi hiç denecek kadar az severim. Üzümün bu kadar çok faydası olabildiğini asla düşünemezdim. Meyve bakımından zengin bir ülkeyiz ve tüm meyvelerin bir çok faydası var. Şeker içerikli olmaları şeker hastaları için iyi değil bu durum üzücü. Hadi meyve sevmiyorum üzüm çekirdeği hazır aldım onu da unutmuş tüketmemişim. Son kullanma tarihleri var.Siyah üzüm çekirdeği doğal hap şeklinde piyasada sunulmaktadır
Aşağıda ki yazı da tüm faydaları ile üzüm hakkında bilgiler ve aldığım sitenin linki veriliyor.. Fotoğrafı ayrı bir yerden aldım üzerinde isim yok kime ait olduğu belli olmadığından linkini almadım. Fotoğrafta güzel hani, meyveler çok güzel gözüküyor.
Bilhassa kansız, iştahsız, sık sık boğaz ağrısı çekenler, idrar yollarında rahatsızlığı olanlar, şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlıktan şikayetçi olanlar, sık sık böbrek ve mesane taşı düşürenler, sabahları yorgun ve halsiz kalkanlar, saçları dökülenler, diş rahatsızlığı olanlar, ağzında sık sık yara çıkanlar, baş dönmesi ve kulak çınlamasından şikayetçi olanlar, ayaklarına ve baldırlarına sık sık kramp girenler, zayıflar, kilo alamayanlar, kansızlık şikayeti çekenler kesinlikle üzüm yemelidir. Fazla kilodan şikayetçi olup rejim yapmak isteyenler bol bol üzüm yiyerek dengeli şekilde beslenme alışkanlığı kazanırlarsa çok sağlıklı bir şekilde (halsizlik, bitkinlik, çarpıntı, sinirlilik gibi şikayetler olmadan) zayıflayabilirler. Bilhassa bağırsakları tembel olanlar için çok ideal bir besindir.
Burada asıl üzerinde duracağımız mühim bir husus daha var: Bilhassa kreşe, okula, kursa veya işe giden çocuklarımıza yaz ve sonbahar boyunca hiç olmazsa haftada iki defa sabah kahvaltısı sırasında biraz taze beyaz peynir ve bir dilim ekmek ile birlikte 15-20 tane üzüm yedirelim. Kışın ise kuru üzüm yedirebiliriz. Aslında kuru üzüm sadece kışın değil her mevsim yenilebilir. Bunu yapabilirsek çocuklarımız derslerini daha iyi yapabilecek, hem de bağışıklık sistemi kuvvetlenecek ve böylece sık sık üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmayacaktır.
Üzümün bileşiminde çok çeşitli vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Bunlardan temel olanlar:
VİTAMİNLER; A vitamini, B grubu vitaminler, B1, B2 ve C vitamini.
MİNERALLER; Sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, çinko.
Bütün bunların çok önemli hayati fonksiyonları vardır. Ayrıca proteinlerden başka glikoz da çabucak kana karışarak sindirimi kolaylaştırır.
ÜZÜMÜN FAYDALARI
İçindeki fruktoz şeker sayesinde iyi bir enerji kaynağıdır
Çabuk sindirilip kana geçmesi sebebiyle hızla enerji verir
Özellikle zihinsel aktivitelerden önce çok yerinde bir enerji kaynağıdır.
Zihin gelişimine destek olur.
Kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.
Bağırsak sistemini ve böbrekleri düzenli çalıştırır. Bu sayede müshil olarak da kullanılabilir.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Özellikle üzüm çekirdeği çok faydalıdır. İçinde yüksek miktarda antikanserojen madde vardır. Vücutta kanser dahil pek çok rahatsızlığa sebep olan serbest radikallerin çalışmasını engelleyen maddeler içerir. Bu sebeple üzüm çekirdeği atılmamalı ve mutlaka tüketilmelidir. İçerdiği bu yüksek orandaki antioksidan molekülleri yüzünden yurt dışında üzüm çekirdeği hapları bile vardır.
Üzüm doku yenilenmesini hızlandırır.
Hücre yenilenmesini güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Karaciğerin zehirleri etkisiz hale getirmesini yardımcı olur. Karaciğer hücrelerini iyi çalıştırır.
Mesane taşını önler.
Zihni faaliyetleri artırır.
Sinirleri güçlendirir.
Cildi güzelleştirir.
Balgamı keser.
Saç dökülmesini önler.
http://www.ufukotesi.com/yazigoster.asp?yazi_no=20050164
8 Ekim 2011 Cumartesi
İncir meyvesinin faydaları

İncirin faydaları
İncirin faydası saymakla bitmez. Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir ve magnezyumun yüzde 30′u, fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5′i ve B2 vitamininin yüzde 4′ü alınmış olur.
- İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
- Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı …
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir ve magnezyumun yüzde 30′u, fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5′i ve B2 vitamininin yüzde 4′ü alınmış olur.
- İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
- Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı …
Damar tıkanıklığına karşı sultan meyvesi
Özellikle eski zamanlarda insanlar için çok önemli bir besin olan incirin, aslında uzun bir hikâyesi var. Üretimin simgesi haline gelen incir ağaçları, Romalılar döneminde tanrılara adanır, Mısır uygarlıklarında ise bereket sembolü olarak kabul edilirdi. Bu nedenle, mitolojik hikâyelerde bile incirin ayrı bir yeri vardır. Sonraları ise sadece sultanlara ikram edilecek kadar önemli bir meyve haline geldi.
İncir nelere iyi gelir?
Damar tıkanıklıklarını giderir, karaciğeri kuvvetlendirir, dalak şişkinliğine ve nefes darlığına iyi gelir. Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında yararlıdır. Vitamin eksikliğinin neden olduğu hastalıklara ve kansızlığa faydalıdır. Bronşit, öksürük ve göğüs ağrılarına birebirdir, …
İncir nelere iyi gelir?
Damar tıkanıklıklarını giderir, karaciğeri kuvvetlendirir, dalak şişkinliğine ve nefes darlığına iyi gelir. Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında yararlıdır. Vitamin eksikliğinin neden olduğu hastalıklara ve kansızlığa faydalıdır. Bronşit, öksürük ve göğüs ağrılarına birebirdir, …
Ahmet Maranki Kabızlık için kuru incir kürü

5 adet kuru inciri iyice yıkadıktan sonra, 1 bardak sıcak suyun içine koyarak 1-2 saat bekletin. Akşam yatmadan önce incirleri yedikten sonra üzerine de suyunu için.
Bu kür 3-4 hafta uygulandığında kabızlık için faydalıdır. İncir, mide ve bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmalarını sağlar.
Uyarı : Bu kürün şeker hastaları tarafından uygulanması uygun değildir.
İncirin faydaları

İncir enerji verir
Vitamin ve mineral içeriğinden zengin bir gıdadır.
İncir bağırsaklardan toksik maddelerin temizlenmesi ve kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi için faydalıdır.
Bağırsak iltihabı olanların çok incir yemesi gerekir.
Kurutulmuş incir çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.
İncir cevizle birlikte yenildiğinde hem vücudunu zehirlerden korur, hem de bronşite …
Bu Meyvenin Faydaları Saymakla Bitmez
Allah (c.c) doğada yarattığı hiç bir şeyi sebepsiz yaratmamıştır. İşte sadece biri…
İncirin faydası saymakla bitmez. Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir ve magnezyumun yüzde 30′u, fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5′i ve B2 vitamininin yüzde 4′ü alınmış olur.
İncirin faydası saymakla bitmez. Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir ve magnezyumun yüzde 30′u, fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5′i ve B2 vitamininin yüzde 4′ü alınmış olur.
4 Ekim 2011 Salı
Ispanaklı Arnavut Böreği

tarif edeceğim de kg bilemiyorum. ama bir normal büyüklükte ki yuvarlak tepsiye 1 kg.dan fazla un alıyor. tuz bir reçel kaşığı tahminen:) ılık su ile unu yoğurdum hamur haline gelince 20 dak. kadar beklettim. sonra 27 yuvarlak parçalar halinde kesilir. ( mandalina büyüklüğü kadar yalaşık) önce kesilen hamurlak yuvarlak şekil verilerrek yoğrulur sonra oklava ile bir kase oranı (büyüklüğü ) kadar açılır. önce açılan hamurlardan başlayarak daha büyük şekilde hamurlar tekrar açılır . Hamurların aralarına birer çorba kaşığı eritilmiş yağ konur. hamur da katı yağ güzel oluyor. 1 paket katı yağ. 14 adet hamur tepsiye konur üzerine doğranmış tabiki yıkanmış ıspanaklar yoğurtla, 2 yumurta, bir miktar tuz ile karıştırıldıktan sonra konur, 2-3 kaşık yağ da üzerine gezdrilir, tepsinin içini de yağlıyoruz . Üzerine diğer 13 adet hamurdan oluşan hamur konur ve hamurun üzeri yağlanır. hamurun çevresi burma şekli verilirek kıvrılıp kapatılır. isteyen düz kapatsın. hayde şimdi fırına hamuru verin pişsin:)
bizim börek noldu acaba... bakalım....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)